Tyrkiet: Boligpriserne stiger fortsat

07-03-2012

Det kan ikke længere tilskrives at være blandt de nyeste nyheder, da vi allerede har nævnt det flere gange. Derfor tillader vi os alligevel at hælde gammel vin på nye flasker og endnu en gang skrive, at omkostningerne ved en bolighandel i Tyrkiet fra slutningen af 2011 til begyndelsen af 2012 atter er steget.

Ifølge internationaleat.com viser de seneste tal fra REIDIN, det Tyrkiske prisindeks for erhvervsejendomme, at bare de seneste par måneder har budt på en gennemsnitlig stigning på 0,88 %. Boliger i Antalya har oplevet den største vækst med en gennemsnitsprisstigning på 1,25 %. Istanbul og Izmir kan notere en månedlig prisstigning på over 1 % måned for måned, men også Ankara og Adana kan notere en stigning.

Ifølge REIDIN er Kocaeli reelt den eneste region, hvor der er noteret et fald, mens omkostningsniveauet i Burca har været stabilt.

Disse stigninger svarer også overens med, at der er registreret en stigning i huslejepriserne, der for eksempel i Izmir er steget med et gennemsnit på 1,35 % i forhold til december 2011.

Desuden er Istanbul fortsat det mest populære sted at investere i ejendomme, hvilket ikke bliver mindre på grund af områdets kroniske mangel på boliger.